Deel

Uw vragen, onze antwoorden

Of u nu weinig afweet van vloerverwarmingen in algemene zin of interesse hebt in ons BEKOTEC-THERM-systeem, wij proberen de vaakst gestelde vragen hier te beantwoorden!

U hebt een vraag die hier niet wordt beantwoord of u plant al een project? Wij horen graag van u!

Installateur vinden

Contact opnemen

Deel

Vragen en antwoorden

  • Is er garantie op het BEKOTEC-systeem?

    Ja, die is er, en zelfs exclusief bij Schlüter-Systems. Wij zijn de enige fabrikant die garantie op het hele systeem geeft. Deze garantie heeft betrekking op de hele vloerconstructie, dus ook de bekleding.

  • Waarop moet ik letten, zodat de garantie niet komt te vervallen?

    De componenten in de dekvloer moeten allemaal Schlüter-fabrikaat zijn. Dat betekent dat de dekvloernoppenplaat, de randstrook, de systeemverwarmingsbuis en het Dilex-EK-/Dilex-RF-randvoegprofiel moeten worden ingebouwd.

  • Moeten de tegels bepaalde minimum- of maximumafmetingen hebben?

    De kleinste tegelafmeting bedraag 5 x 5 centimeter. Er is geen maximumafmeting voor Schlüter-BEKOTEC-THERM. Zo kunnen er bijvoorbeeld ook zonder problemen tegels van 1,5 x 3 meter worden geplaatst.

  • Waarop moet worden gelet wat betreft het contactgeluidmateriaal onder het BEKOTEC-systeem?

    De compressiewaarde (CP) van alle ingebouwde componenten onder het BEKOTEC-systeem moet minder dan 3 mm bedragen.

  • Hoe hoog mag bij het BEKOTEC-systeem de temperatuur in de dekvloer zijn?

    De temperatuur rond de verwarmingselementen mag bij mastiekasfaltdekvloeren niet langdurig hoger zijn dan 45 °C en bij calciumsulfaat- en cementdekvloeren niet hoger dan 55 °C.

  • Moet er een tegelvloer worden gelegd bij een vloerverwarming?

    Met Schlüter-BEKOTEC-THERM is dat helemaal geen probleem: u kunt verschillende soorten bekleding op de vloerverwarming leggen. Zachte bekledingen, zoals linoleum, kurk en pvc, zijn net zo geschikt als parket en laminaat.

    Hier vindt u een overzicht van alle mogelijke bekledingssoorten:

    Lees meer

  • Bij vloerverwarmingen denk je gelijk aan 'traag'. Is BEKOTEC-THERM dat ook?

    Dat is misschien wel waar voor conventionele systemen, maar de klimaatregelende tegelvloer bespaart door de dunne dekvloermassa echter 3,7 kubieke meter dekvloer per 100 vierkante meter. Die 7,4 ton (!) dekvloermassa waarop wordt bespaard, hoeft dus niet te worden verwarmd. Daarom reageert BEKOTEC-THERM beduidend sneller dan een conventionele vloerverwarming.

    Een op de behoeften afgestemde, aangepaste, comfortabele regeling van de verwarmde vloer met efficiënte lagetemperatuurfasen kan dus zonder meer worden gebruikt met de specifiek voor dit systeem ingestelde regeltechniek van Schlüter-Systems.

     

  • Is BEKOTEC-THERM geschikt voor mijn renovatieproject?

    Jazeker. Door het lage systeemgewicht en de lage opbouwhoogte is onze vloerverwarming ideaal voor sanerings- en renovatieprojecten. Als de vloer moet worden afgedicht, kan dat met weinig extra kosten en moeite met de Schlüter-DITRA-systeemcomponenten.

    Onze afdeling voor toepassingstechniek helpt u graag bij het aanpassen van de vloerconstructie. Bovendien kunnen wij u in contact brengen met speciaal opgeleide SchlüterSysteemVerwerkers.

  • Hoe helpt mijn oppervlakteverwarming bij het besparen van energie?

    Een vloerverwarming helpt u op meerdere manieren bij de energiebesparing:

     

    • Het verwarmingswater hoeft lang niet zo warm gemaakt te worden als bij een conventionele verwarming, waardoor er veel minder fossiele brandstof of elektriciteit wordt verbruikt. Het biedt u ook de mogelijkheid uw verwarmingssysteem op hernieuwbare energie te laten werken.
    • De warmte-afgifte via een groot oppervlak, zoals een vloer of een wand, is effectiever dan de warmte-afgifte via een kleine radiator, omdat de aanvoertemperatuur bij het grote oppervlak lager kan zijn.
    • Het gepatenteerde BEKOTEC-systeem bespaart ruim 70% in vergelijking met de dekvloeren die voor andere systemen nodig zijn. De dekvloerlaag die over de verwarmingsbuizen wordt gelegd, is daarom beduidend dunner, waardoor de warmte sneller en efficiënter aan de ruimte kan worden afgegeven.

     

  • Kan ik behalve tegels ook nog andere vloerbekledingen gebruiken?

    Jazeker. Hoewel wij adviseren tegels of natuursteen te gebruiken, omdat deze een lage warmtegeleidingsweerstand hebben, kunnen ook de meeste andere vloerbekledingen in combinatie met een vloerverwarming worden gebruikt. Veel fabrikanten bieden vloerbekledingen aan die specifiek zijn bedoeld voor een bepaalde vloerverwarming.

  • Is een vloerverwarming geschikt voor mensen met een huisstofallergie?

    Absoluut. In tegenstelling tot bij een normale verwarming (met radiators) verdeelt een vloerverwarming de warmte namelijk niet in warme golven, maar door een gelijkmatige stralingswarmte, zoals bij een tegelkachel. Het voordeel hiervan is dat er nagenoeg geen stof opwaait en stof die zich al in de lucht bevindt niet automatisch over de hele ruimte wordt verdeeld.

    Nog een pluspunt voor mensen met een allergie is dat bacteriën en schimmels op een verwarmde vloer hun voedingsbodem verliezen.

     

  • Duurt het inbouwen van een vloerverwarming langer?

    Nee, in tegendeel. Met een Schlüter-BEKOTEC-noppenplaat is de ondergrond dankzij de handige verbindingssystemen in slechts een paar uur klaar. En als u voor tegels als bekleding kiest, dan kunt u deze samen met de Schlüter-DITRA-25-mat in één moeite door op de dekvloer leggen zodra deze begaanbaar is. Dat is bij een cementdekvloer gewoonlijk na één dag al het geval. Bij een conventionele opbouw zonder Schlüter-BEKOTEC moet u ongeveer zes weken wachten tot u de tegels kunt plaatsen.