Uw vragen, onze antwoorden

Of u nu algemene informatie wenst over vloerverwarming of zich interesseert voor ons BEKOTEC-THERM-systeem – wij proberen de meest voorkomende vragen te beantwoorden!

Hebt u een vraag die hier niet is beantwoord, of plant u al een concreet project? Dan horen wij dat graag, en wij helpen u met het vinden van een vakkundige Schlüter-SysteemVerwerker!

Installateur vinden

Contactformulier

Vragen en antwoorden

 • Vloerverwarming worden beschouwd als traag – is BEKOTEC-THERM dat ook?

  Dat geldt alleen voor conventionele systemen, maar de klimaatregelende tegelvloer bespaart met zijn geringe dekvloermassa ca. 3,7 kubieke meter dekvloer per 100 vierkante meter oppervlak. De bespaarde 7,4 ton (!) dekvloermassa hoeven dus niet ook nog te worden opgewarmd. Daarom reageert BEKOTEC-THERM aanzienlijk sneller dan een conventionele vloerverwarming.

  Daarmee wordt de weg vrijgemaakt voor een op de behoefte afgestemde, aangepaste, comfortabele regeling van de ‘radiatorvloer’ met efficiënte verlagingsfase in combinatie met de op het systeem afgestemde Schlüter-regeltechniek.

 • Is BEKOTEC-THERM geschikt voor mijn verbouwingsplan in een bestaand gebouw?

  Ja! Dankzij het geringe systeemgewicht en de geringe opbouwhoogte is onze vloerverwarming zeer geschikt voor verbouwingen en renovaties. Mocht een afdichting van het vloeroppervlak noodzakelijk zijn, dan is dat met het systeemonderdeel Schlüter®-DITRA zonder veel extra moeite mogelijk.

  Voor de aanpassing van de vloerconstructie kunt u terecht bij onze afdeling verwerkingstechniek. Tevens kunnen wij u speciaal opgeleide Schlüter-SysteemVerwerkers bij u in de buurt aanbevelen.

 • Hoe helpt oppervlakteverwarming mij bij energie besparen?

  Een vloerverwarming helpt u op diverse manieren bij de energiebesparing: 

  • Het verwarmingswater hoeft lang niet zo hoog te worden verwarmd als bij een traditionele verwarming, hetgeen ofwel het verbruik van fossiele of elektrische energie sterk terugbrengt – ofwel u de mogelijkheid biedt voor uw verwarmingssysteem hernieuwbare energiebronnen te gebruiken.
  • De warmteafgifte via een groot oppervlak als een vloer of een wand is effectiever dan die via een relatief kleine radiator, omdat het grotere verwarmingsoppervlak een aanzienlijk lagere aanvoertemperatuur vereist.
  • Het gepatenteerde BEKOTEC-systeem bespaart meer dan 70% van het bij andere systemen benodigde materiaal om de dekvloer te maken. De laag boven de in de vloer gelegde verwarmingsbuizen is dus aanzienlijk dunner en geeft de warmte dus sneller en efficiënter af aan de ruimte.
 • Kan ik behalve tegels ook andere vloerbedekkingen gebruiken?

  Ja! Hoewel wij u vanwege de geringe warmteweerstand uiteraard het gebruik van tegels of natuursteen aanbevelen, zijn ook de meeste andere vloerbekledingen in combinatie met een vloerverwarming denkbaar. Veel fabrikanten hebben vloerbekledingen in hun assortiment die geschikt zijn voor gebruik boven een vloerverwarming.

 • Is een vloerverwarming geschikt voor mensen die allergisch zijn voor huisstofmijt?

  Absoluut! In tegenstelling tot een normale verwarming (radiatorverwarming) verdeelt een vloerverwarming haar warmte namelijk niet door luchtcirculatie, maar als gelijkmatige stralingswarmte – vergelijkbaar met een tegelkachel. Dat heeft het voordeel dat er nauwelijks stof omhoog dwarrelt en reeds in de lucht aanwezig stof zich niet automatisch over de gehele ruimte verspreidt.

  Nog een pluspunt voor mensen die aan een allergie lijden: bacteriën en schimmels kunnen op een verwarmde vloer door het warme, droge vloeroppervlak niet overleven.

 • Duurt de inbouw van een vloerverwarming langer?

  Nee, in tegendeel! Met een Schlüter®-BEKOTEC noppenplaat wordt de ondergrond dankzij de praktische verbindingssystemen binnen enkele uren opgebouwd. En mocht u kiezen voor een tegelbekleding, dan kunt u deze met de Schlüter®-DITRA-25 mat in één werkfase op de dekvloer leggen zodra deze beloopbaar is! – Dat is bij een cementdekvloer doorgaans na slechts één dag het geval. Bij een traditionele opbouw zonder Schlüter®-BEKOTEC moet u ca. 6 weken wachten totdat u de tegels kunt leggen.

10 sterke argumenten voor woonruimten met tegels

 • 1.Warm!

  De isolatie en de vloerverwarming zorgen voor een aangenaam woonklimaat.

 • 2.Exclusief!

  Door een individueel legpatroon en ontwerp leveren tegelbekledingen altijd een nieuw en origineel resultaat op.
 • 3.Stil!

  Door de tegels en de isolatielaag krijgt lawaai geen enkele kans.

 • 4.Onverslijtbaar!

  Duurzaam mooi: tegels zijn vrijwel niet aan slijtage onderhevig.

 • 5.Hygiënisch!

  Stofmijten of vreemde stoffen hebben op keramiek geen kans.

 • 6.Lange levensduur!

  Tegelvloeren die op de juiste manier zijn gelegd, trotseren zelfs de eeuwen.

 • 7.Vuurvast!

  Keramiek wordt niet beschadigd door brandende sigaretten of open vuur.

 • 8.Comfortabel!

  Tegels zijn geschikt voor elke ruimte in het huis, van de zolderverdieping tot in de kelder.

 • 9.Onderhoudsvriendelijk!

  Straatvuil of etensresten: vaak volstaat gewoon water om te reinigen.

 • 10.Voordelig!

  Tegelbekledingen zijn duurzaam, hygiënisch en onderhoudsvriendelijk.