Deel

Moonstone Project – BEKOTEC-THERM in luxe, energiezuinig huis

Het "Moonstone Project" in de buurt van de Engelse stad Cheltenham laat op indrukwekkende wijze zien dat luxe op het hoogste niveau, imposante architectuur en duurzaam denken perfect met elkaar te combineren zijn.

Op een voormalig industriegebied heeft ondernemer John Croft een ultramoderne woning met meerdere verdiepingen gebouwd. De woning komt aan alle wensen tegemoet: het heeft zes slaapkamers, een zwembad, een fitnessruimte, een bioscoop en ook nog een speelkamer.

Tegelijkertijd voldoet het aan de strengste milieunormen. De klimaatregelende tegelvloer Schlüter-BEKOTEC-THERM levert hier een belangrijke bijdrage aan. Deze vloer is over het totale, bruikbare oppervlak van 1470 m² in het indrukwekkende woonhuis gelegd, in combinatie met natuursteen van het merk Jerusalem Gold. Carl Stokes, Divisional Manager bij Schlüter-Systems Ltd in Groot-Brittannië, zegt hierover het volgende: "John Croft heeft voor ons systeem gekozen, vanwege de snelle reactietijd van de vloerverwarming door de lage opbouwhoogte. Natuurlijk was voor hem ook het efficiënte energieverbruik van de klimaatregelende tegelvloer van doorslaggevend belang. Vanaf het begin had hij zich namelijk tot doel gesteld een "positive energy house" te bouwen, een huis dat meer energie opwekt dan het verbruikt, en dus volkomen zelfvoorzienend is."

De klimaatregelende tegelvloer bleek het ideale systeem voor het bouwproject, omdat het door de lage opbouwhoogte ideaal is voor hernieuwbare energiebronnen. Want dat is precies waar het Moonstone Project gebruik van maakt: 80% van de benodigde energie wordt door een wand vol fotovoltaïsche cellen opgewekt en de overige 20% door een warmtepomp.

Deze vorm van energiewinning wordt aangevuld met de modernste vormen van isolatie: de 50 cm dikke muren bestaan uit steen en het allernieuwste geëxtrudeerde en waterdichte isolatiemateriaal. Aan de binnenzijde zijn er vervolgens betonblokken tegen geplaatst, die in de zomer voor verkoeling zorgen en in de winter warmte helpen opslaan. In combinatie met 3-laags isolatieglas is op die manier een gebouw ontstaan dat aan de hoogste passiefhuisnormen voldoet en de isolatiewaarden van deze norm zelfs met 65% overtreft.

Het Moonstone Project laat op indrukwekkende wijze zien hoe het "huis van morgen" vandaag al een voorbeeld kan zijn voor een veeleisende en duurzame woningbouw. Met innovatieve bouwmaterialen en een energiebesparingsconcept waarbinnen alle onderdelen op elkaar zijn afgestemd, kan ook bij een dergelijk luxe woonobject zonder problemen milieubewust worden gebouwd zonder dat er aan comfort wordt ingeboet. De klimaatregelende tegelvloer Schlüter-BEKOTEC-THERM levert hier, als energie-efficiënt vloerverwarmingssysteem, een belangrijke bijdrage aan.

Deel

Endlich barfuß über warme Fliesen laufen - dank einer Fußbodenheizung von Schlüter!

Leer ons complete systeem Schlüter®-BEKOTEC-THERM kennen.

Schlüter®-BEKOTEC-THERM