• Schlüter-BEKOTEC-THERM is dé vloerverwarming voor een maximaal wooncomfort bij een minimaal energieverbruik. In onze korte video ziet u een uitleg over de basisfuncties en de voordelen van dit systeem.

  • Zuinig
  • Snel reagerend
  • Lage opbouwhoogte
  • Verwarmt en verkoelt
  • Voor veel vloerbekledingen geschikt

Deel

Schlüter®-BEKOTEC-THERM

Die Warmwasser-Fußbodenheizung Schlüter-BEKOTEC-THERM punktet durch die niedrige Aufbauhöhe.

Schlüter-BEKOTEC-THERM is een watervoerende vloerverwarming in een noppensysteem. De gepatenteerde vloerconstructie met een innovatieve verwarmingstechniek maakt dit systeem tot een kostenbesparende, snel reagerende klimaatregelende vloer met een bijzonder lage aanvoertemperatuur.

 Al bij het inbouwen biedt BEKOTEC-THERM door de snelle en eenvoudige plaatsing veel pluspunten. In combinatie met hernieuwbare energiebronnen werkt deze energiezuinige, watervoerende vloerverwarming uitermate efficiënt. De verwarmde ruimte voelt bovendien heel behaaglijk aan.

<p>Voordelen van BEKOTEC-THERM</p>

 • Laag energieverbruik, lage verwarmingskosten.

  Geld en energie besparen

  Geld und Energie sparen mit Schlüter Fußbodenheizungen!

  Een oppervlakteverwarming verbruikt in vergelijking met een conventionele verwarming een watertemperatuur die half zo hoog is, aangezien het verschil tussen het verwarmde oppervlak en de lucht in de ruimte niet zo groot hoeft te zijn voor een effectief verwarmingseffect. De aanvoertemperatuur van het water kan dus enkele graden lager liggen. Het resultaat: u bespaart per graad ongeveer 2% aan energie en dus geld op de rekening.

  Gunstig bij aanschaf en gebruik

  De klimaatregelende tegelvloer BEKOTEC-THERM is dankzij het systeemconcept snel en eenvoudig te installeren. Er wordt dus al bij het inbouwen op tijd en materiaal bespaard. Ook op de lange termijn biedt het systeem een groot voordeel: de klimaatregelende tegelvloer heeft beduidend minder energie nodig dan een radiatorverwarming en u bespaart dus geld, elke maand opnieuw.

  Hogere gevoelsmatige temperatuur

  De zachte stralingswarmte van de oppervlakken wordt als uiterst aangenaam ervaren, wat betekent dat de ruimtetemperatuur zo'n twee graden lager kan zijn dan bij conventionele radiators. De gevoelde temperatuur is hetzelfde en zo bespaart u energie.

  Moderne condensatietechniek en Schlüter®-BEKOTEC-THERM

  De energie wordt efficiënter benut doordat de latente warmte in de waterdamp van de rookgassen wordt gebruikt (winst door gedeeltelijke condensatie).

  Wanneer gas en olie worden verbrand, ontstaat er waterdamp. De warmte in de uitlaatgassen ontsnapt bij normale lagetemperatuurketels samen met de waterdamp onbenut door de schoorsteen. Bij condensatieketels kan de waterdamp op een warmtewisselaar in de uitlaatgasstroom condenseren en na het verbrandingsproces nogmaals energie afgeven voor de verwarming.

  Dit effect kan alleen bij lage retourtemperaturen doeltreffend worden gebruikt.

  Met de klimaatregelende tegelvloer Schlüter-BEKOTEC-THERM wordt de energie efficiënter gebruikt, want door de lage systeemtemperaturen kan er gebruik worden gemaakt van de condensatietechniek.

 • Lage opbouw. Korte bouwtijd.

  Lage opbouwhoogte = dunnere dekvloer = kortere bouwtijd

  Flache Höhe: Schlüter-BEKOTEC-THERM passt in jedes Heizungsprojekt!

  Of het nu gaat om de renovatie van een oud gebouw of de bouw van een nieuwe woning, dankzij de lage opbouwhoogte past Schlüter-BEKOTEC-THERM in uw bouwproject en worden korte bouwtijden gegarandeerd. Zodra de dekvloer begaanbaar is, kunt u dus de tegels voor uw klimaatregelende tegelvloer op de Schlüter-DITRA-ontkoppelingsmat leggen.

  Het is daarom geen wonder dat het BEKOTEC-systeem bij pientere ontwerpers en opdrachtgevers helemaal boven aan het lijstje staat wanneer het om snel bouwen gaat.

  Waardevolle tijd besparen

  Wezenlijke voordelen van ons gepatenteerde Schlüter-BEKOTEC-THERM-systeem:

  • geen lange wachttijd tot de dekvloer droog is
  • tijdrovend droogstoken is helemaal niet meer nodig
  • minder materiaal = snellere bouwtijd
  • in totaal kan de bouwtijd maximaal zes weken korter zijn
  • geen problemen met niet bij elkaar passende componenten, aangezien deze allemaal onderdeel afkomstig zijn van Schlüter-Systems
   

  Goed om te weten!

  Schlüter-BEKOTEC-THERM bewijst al jaren zijn waarde in binnen- en buitenland. De LEED-certificering van ons nieuwe kantoorgebouw in Montreal en de platina certificering van ons scholingscentrum door de DGNB (Duitse associatie voor duurzaam bouwen) bevestigen de duurzaamheid van Schlüter-BEKOTEC-THERM op een objectieve manier!

 • Perfect voor renovatie en modernisering.

  Verwarming vervangen met Schlüter

  Schlüter-BEKOTEC-THERM heeft een minimale opbouwhoogte, wat betekent dat u ongeveer 70 kg dekvloergewicht per vierkante meter bespaart ten opzichte van de gangbare vloerverwarmingssystemen.

  Dit extra dunne resultaat is ideaal voor renovatie- en moderniseringsprojecten. Onze klimaatregelende tegelvloer kan al vanaf een opbouwhoogte van 20 mm tot aan de bovenkant van de dekvloer worden opgebouwd. En het kan ook dan worden aangelegd wanneer andere vloerverwarmingssystemen om constructieve redenen al lang zijn afgekeurd.

  Ook in het kader van een "zachte" renovatie overtuigt de lage opbouwhoogte van Schlüter-BEKOTEC-THERM: er is slechts een kleine impact op de hoogte van de ruimte en het systeem kan op bestaande tegels of rechtstreeks op de dekvloer worden gelegd.

  Pluspunten wat betreft statische belasting en bouwmaterialen

  Met Schlüter-BEKOTEC-THERM profiteert u dus ook wat betreft de statische belasting en de hoeveelheid bouwmaterialen! Het kostenplaatje berekenen is eenvoudig:

  • Minder gewicht per vierkante meter betekent een lagere statische belasting van de bouwconstructie.
  • Een kleinere dekvloermassa betekent minder vocht in de bouwfase.

   

  Goed om te weten!

   

  Behalve keramische en natuursteenbekledingen kunnen ook andere materialen, zoals parket, laminaat of vloerbedekking worden gebruikt. Laat uw creativiteit de vrije loop!

  Zodra de cementdekvloer begaanbaar is, kan Schlüter-DITRA of Schlüter-DITRA-DRAIN 4 erop worden gelijmd, waarna de tegels direct kunnen worden gelegd. Bij calciumsulfaat-dekvloeren moet een restvochtigheid van ongeveer 2% zijn bereikt.

   

 • Snelle reactietijd.

  Sneller warm!

  Durch die geringe Höhe ist die Fußbodenheizung besonders reaktionsschnell.
  Durch die geringe Höhe ist die Fußbodenheizung besonders reaktionsschnell.

  Links: Aufheizverhalten einer konventionellen Fußbodenheizung - rechts: Aufheizverhalten von Schlüter®-BEKOTEC-THERM

  Door de extreem hoge efficiëntie en de lage opbouw kan dit dunne systeem sneller op temperatuurveranderingen reageren dan de gangbare systemen, omdat de warmte in de dekvloerlaag dicht bij de oppervlakte vrijkomt.

  Dit betekent dat de klimaatregelende tegelvloer ideaal is in combinatie met duurzame, hernieuwbare warmte-opwekkers, zoals warmtepompen. Een groot voordeel is bovendien dat ook bij conventionele warmte-opwekkers de lage aanvoertemperaturen goed zijn voor milieu en portemonnee.

  Dit zijn de pluspunten van het gepatenteerde Schlüter-BEKOTEC-THERM-systeem:

  • De aanvoertemperatuur bij conventionele verwarmingssystemen met radiators lag vroeger tussen 90-70 °C. Bij het Schlüter-BEKOTEC-SYSTEEM ligt deze temperatuur gewoonlijk rond 30 °C!
  • Door een systeem van luchtkanalen in de ontkoppelingsmat Schlüter-DITRA wordt de warmte bijzonder snel en gelijkmatig verdeeld.
  • Met het BEKOTEC-THERM-systeem kan de temperatuur 's nachts lager worden gezet, zodat er energie wordt bespaard.
  • Schlüter-BEKOTEC-THERM is ideaal in combinatie met warmtepompen en zonne-energie, waarvan de energie bovendien voldoende is om ook het water voor de badkamer en de keuken te verwarmen.
 • Mooiere ruimtes zonder radiators

  Grote, plaatsrovende radiators aan de wanden behoren tot het verleden. De verwarming wordt onder de vloer gelegd. Dat betekent meer leefruimte voor u.

 • Een aangenaam woonklimaat.

  Behaaglijke warmte heeft oppervlak nodig!

  Mensen vinden warmte bijzonder behaaglijk wanneer

  • het warmte zonder tocht betreft
  • het temperatuurverschil tussen de lucht in de ruimte en de verwarmde oppervlakken minimaal is
  • hoofd en voeten ongeveer even warm zijn.

  Een wand-, plafond- of vloerverwarming biedt al deze voordelen. In vergelijking met een conventionele radiator wordt er een bijzonder groot oppervlak verwarmd, waardoor er weinig luchtbewegingen nodig zijn om de warmte te verdelen.

  Tegelijkertijd hoeven vloer en wanden niet door de lucht te worden verwarmd. Dat is de reden dat een oppervlakteverwarming kan werken met een temperatuurverschil van slechts enkele graden ten opzichte van de lucht in de ruimte. En omdat de temperatuurbewegingen zo klein zijn, zult u een vloerverwarming ook in de zomer met een koel hoofd als aangenaam ervaren.

 • Verwarming in de winter, verkoeling in de zomer.

  Eén systeem om te verkoelen en te verwarmen

  Meer dan u verwacht

  Mit einer reversiblen Wärmepumpe kann BEKOTEC-THERM im Sommer zum Kühlen eingesetzt werden.

  Met onze vloerverwarming zijn koude tegels op koude winter- of herfstdagen verleden tijd. BEKOTEC-THERM is het perfecte verwarmingssysteem, want ook als het vriest hebt u het lekker warm en tegelijkertijd beschikt u over een zuinige verwarmingstechniek. U loopt niet meer over koude tegels en ook 's winters zijn uw voeten altijd lekker warm en is de luchttemperatuur precies volgens uw wensen.

  Verkoeling in de zomer

  Bij de hogere temperaturen tussen mei en september kunt u de koelmodus van het BEKOTEC-THERM-systeem inschakelen om uw woonruimtes koel te houden. De koelsystemen van BEKOTEC-THERM kunnen de binnentemperatuur met maximaal 3 °C in vergelijking met ongekoelde ruimtes laten dalen.

  De aansturings- en regeltechniek die hiervoor nodig is, maakt onderdeel uit van het BEKOTEC-THERM-productprogramma. Voor de koeling worden bijvoorbeeld reversibele warmtepompen ingezet.

 • Gelijkmatige warmte.

  Al heel snel voelt het heerlijk aan: de ontkoppelingsmat Schlüter-DITRA heeft luchtkanalen die net onder de tegels liggen. Op die manier wordt de warmte heel gelijkmatig en effectief verdeeld.

  Het resultaat: Schlüter-BEKOTEC-THERM is een snel reagerende klimaatregelende tegelvloer die door de zeer lage aanvoertemperatuur energiezuinig werkt. Dat wordt mogelijk gemaakt door de bijzonder dunne dekvloerconstructie.

  Gelijkmatige warmte door luchtkanalen

  Ook bij grotere afstanden tussen de verwarmingsbuizen komt onze klimaatregelende tegelvloer snel op de gewenste temperatuur. Bij ons staat u altijd met beide voeten op een vloer met een aangename temperatuur.

 • Langdurig.

  Is slim. Is betrouwbaar. Gaat lang mee.

  Tegels en natuursteen zijn mooi en exclusief. Bovendien vergen ze weinig onderhoud en zijn ze erg sterk. Ze zijn praktisch onverslijtbaar, vooral wanneer ze op de juiste ondergrond worden gelegd. Met de gepatenteerde BEKOTEC-ondergrond creëren we een spanningsarme constructie, waardoor scheuren en kromtrekken worden voorkomen.

  Tegels zijn uitermate geschikt voor alledaags gebruik, ze zijn eenvoudig schoon te houden, bestand tegen vuur en sterk belastbaar. Zelfs autoshowrooms, waarin de vloer extreem zwaar wordt belast, vertrouwen op ons gepatenteerde Schlüter-BEKOTEC-THERM-systeem.

  Goede redenen voor BEKOTEC-THERM:

   

  • Tegels blijven mooi en functioneel.
  • Scheuren en vervormingen krijgen geen kans.
  • Gegarandeerd sterk belastbaar.
  • Keramische bekledingen zijn hygiënisch.
  • De oppervlakken zijn brandbestendig.
 • Geschikt voor hernieuwbare energiebronnen.

  Nieuwe verwarmde oppervlakken.

  BEKOTEC-THERM eignet sich perfekt für den Einsatz mit regenerativen Energiequellen.

  Door de lage aanvoertemperaturen zijn oppervlakteverwarmingen ideaal in combinatie met duurzame, hernieuwbare energiebronnen, zoals warmtepompen of zonnepanelen.

  Warmtepompen en Schlüter®-BEKOTEC-THERM

  De klimaatregelende BEKOTEC-tegelvloer biedt hier maar liefst drie grote voordelen! Door de extreem lage aanvoertemperaturen is het volgende mogelijk:

  • Een lager stroomverbruik voor de warmtepomp
  • Een verbetering van de efficiëntie (COP - Coefficient of Performance) en dus een grotere energiewinst gedurende de hele verwarmingsperiode
  • Een snellere afschrijving
  • Permanent lagere verbruikskosten

   

  Zonne-energie en Schlüter®-BEKOTEC-THERM

  De efficiëntie (COP - Coefficient of Performance) van een zonnepaneelinstallatie die op het verwarmingssysteem van een gebouw is aangesloten, neemt toe bij elke graad die het systeem lager kan worden gezet. Door de lagere aanvoertemperaturen van een vloerverwarming kan het zonne-energiesysteem dus langer worden ingezet om een ruimte te verwarmen dan radiators. Een gebouw kan dus ook op zonnige winterdagen geheel of gedeeltelijk door een zonne-energiesysteem met het juiste vermogen worden verwarmd. De klimaatregelende Schlüter-BEKOTEC-THERM-vloerverwarming verbetert het energiegebruik wanneer er zonne-energie wordt gebruikt.

  Het resultaat biedt meerdere voordelen:

  • Bij oppervlakteverwarmingen kunnen er langer lagere aanvoertemperaturen worden gebruikt om een ruimte te verwarmen.
  • De jaarlijkse benuttingsduur neemt toe. Op die manier wordt de energie-opbrengst gedurende de hele verwarmingsperiode hoger.
  • De afschrijvingstijd van de installatie wordt korter.E
  • r wordt voldaan aan de specificaties van de Duitse energiebesparingsverordening (ENEV) en van de Duitse energiebesparingswet (ENEG).

Voor iedereen de juiste vloerverwarming

Perfect aangepast aan uw behoeften: Schlüter-BEKOTEC-THERM is verkrijgbaar in 4 uitvoeringen met verschillende opbouwhoogtes, met warmte- of contactgeluidsisolatie.

Schlüter-BEKOTEC-EN P/PF

De isolerende

Schlüter-BEKOTEC-EN P/PF

Met geïntegreerde isolatie (DEO 033) voor toepassingen waar bepaalde eisen aan thermische isolatie worden gesteld (bijv. op vloerisolatieplaten).

 • Opbouwhoogtes: 52 - 69 mm
  (excl. DITRA-ontkoppelingsmat)
 • Met geïntegreerde thermische isolatie
 • Oppervlaktegewicht vanaf 57 kg/m²
 • Plaatsingsraster 75 mm
 • Verwarmingsvermogens tot 100 W/m²
Schlüter-BEKOTEC-EN F

De allrounder

Schlüter-BEKOTEC-EN F

Universele opbouw voor toepassingen met of zonder (contactgeluids) isolatie. Lage opbouwhoogte, ideaal voor nieuwbouw en renovatie.

 • Opbouwhoogtes: 31 - 48 mm
  (excl. DITRA-ontkoppelingsmat)
 • Zonder isolatie, maar in combinatie met isolatie mogelijk
 • Oppervlaktegewicht vanaf 57 kg/m²
 • Plaatsingsraster 75 mm
 • Verwarmingsvermogens tot 100 W/m²
 • Nu ook zelfklevend (Peel & Stick)
Schlüter-BEKOTEC-EN FTS

De stille

Schlüter-BEKOTEC-EN FK

Om het contactgeluid te optimaliseren kunt u met ons systeem een contactgeluidsverbetering tot 25 dB volgens DIN EN ISO 10140-1 bereiken.

 • Opbouwhoogtes: 31–43 mm
  (excl. DITRA-ontkoppelingsmat)
 • Geïntegreerde contactgeluidsisolatie
 • Oppervlaktegewicht vanaf 52 kg/m²
 • Plaatsingsraster 50 mm
 • Verwarmingsvermogens tot 100 W/m²
Schlüter-BEKOTEC-EN FK

Het lichtgewicht

Schlüter-BEKOTEC-EN FK

Een minimaal gewicht is mogelijk met onze lichtste en dunste opbouw.
Het gewicht kan nog verder worden gereduceerd.
Daarover kunt u contact met ons opnemen.

 • Opbouwhoogtes: 20 - 27 mm
  (excl. DITRA-ontkoppelingsmat)
 • Op de ondergrond verlijmd
 • Oppervlaktegewicht vanaf 40 kg/m²
 • Plaatsingsraster 50 mm
 • Verwarmingsvermogens tot 100 W/m²
 • Nu ook zelfklevend (Peel & Stick)
Hoe werkt BEKOTEC-THERM?

Systeemopbouw:

BEKOTEC-THERM steht in verschiedenen Aufbauhöhen zur Verfügung.

De basis van de BEKOTEC-THERM-vloerverwarmingen is de dekvloernoppenplaat Schlüter-BEKOTEC-EN die in verschillende opbouwhoogtes verkrijgbaar is. De hoogkwalitatieve verwarmingsbuizen BEKOTEC-THERM-HR worden tussen de noppen op de plaat ingeklemd, waarna een conventionele dekvloer wordt aangebracht. In totaal bedraagt de minimale opbouwhoogte tot aan de bovenkant van de dekvloer tussen 20 mm (EN 12 FK) en 52 mm (EN). Doordat deze laag zo dun is, is er slechts een lage aanvoertemperatuur nodig voor de vloerverwarming (slechts 27-32 °C) en wordt er in combinatie met een moderne verwarmingstechniek op de energiekosten bespaard.

Kan op veel verwarmingssystemen worden aangesloten

Via de verdeelunit Schlüter-BEKOTEC-THERM-HV/DE kan het systeem op bijna elke aanwezige verwarmingsinstallatie worden aangesloten. Doordat er zo weinig energie nodig is, is dit verwarmingssysteem bij uitstek geschikt voor een installatie met hernieuwbare energiebronnen, zoals warmtepompen en zonnepanelen. Als er van hernieuwbare energiebronnen gebruik wordt gemaakt, wordt bovendien het totale energiebesparende potentieel van de vloerverwarming gebruikt: volgens een onderzoek van de TU Dresden bedraagt het besparingspotentieel tot 9,5% en dat zult u echt wel in uw portemonnee merken.

Kortere bouwtijden

Wanneer Schlüter-BEKOTEC-THERM wordt gebruikt, zijn er nauwelijks wachttijden tussen de verschillende fases van het bouwproject. De verwarmingsbuizen worden tussen de noppen geklemd, de dekvloer is dankzij de materiaalvermindering snel te leggen, en de tegels kunnen op de de DITRA-matten worden gelegd zodra de dekvloer begaanbaar is. Met Schlüter-BEKOTEC is het langdurige droogstoken overbodig geworden, waardoor er minder lang hoeft te worden gewacht tot de tegels kunnen worden gelegd. Schlüter-Systems biedt de installateur bovendien een garantie op het hele systeem.

Systeemcomponenten

Voorbeeld voor alle BEKOTEC-systemen.

 1. Schlüter®-BEKOTEC-EN
  Dekvloernoppenplaat voor opname van Schlüter-verwarmingsbuizen
 2. Schlüter®-BEKOTEC-BRS
  Dekvloerrandstrook
 3. Schlüter®-BEKOTEC-THERM-HR
  Verwarmingsbuis
 4. Schlüter®-BEKOTEC-THERM-HV
  Roestvaststalen meergroeps-verdeelunit met aansluittoebehoren
 5. Schlüter®-BEKOTEC-THERM-VS
  Verdelerkast
 6. Schlüter®-BEKOTEC-THERM-ER
  Kamersensor
 7. Schlüter®-BEKOTEC-THERM-ESA
  Regelklep
 8. Schlüter®-BEKOTEC-THERM-EBC
  Basismodule “Control” met aansluitmodule
 9. Schlüter®-BEKOTEC-THERM-EET
  Timer (optioneel)
 10. Schlüter®-DITRA
  Contactafdichting, ontkoppeling, dampdruknivellering, warmteverdeling

Zo regelt u een behaaglijke temperatuur

 • 1.1 ER/WL – Kamersensor, radiogestuurd. Kamersensor voor radiogestuurde temperatuurregeling. Het apparaat zendt de actuele kamertemperatuur en de ingestelde waarde via radiosignalen naar de aansluitmodule EAR/WL.
  of:
  1.2 ER – Kamersensor, kabel. Kamersensor voor de bekabelde temperatuurregeling. Het apparaat zendt de actuele kamertemperatuur en de ingestelde waarde naar de aansluitmodule EAR.
  en:
  2.1 EBC – Basismodule „Control“. Basiseenheid voor de werking van de kamerregeling. Op de basismodule “Control” worden zowel de radiogestuurde als de bekabelde aansluitmodules voor kamersensoren aangesloten. Dat maakt ook gemengde installaties en uitbreidingen achteraf eenvoudig. Via de desbetreffende aansluitmodule verzorgt de basismodule de bekabelde kamersensoren met 5 V-laagspanning en stuurt de regelkleppen aan met 230 V-wisselstroom.
  optioneel:
  2.2 EET – Timer. De optionele timer EET is bedoeld voor de tijdgestuurde temperatuurverlaging. Om ze handmatig te programmeren, wordt de timer tijdelijk eraf genomen en na de programmering weer op de basismodule “Control” aangesloten. Tijdens de periodes van de temperatuurverlaging wordt de ingestelde waarde met 4 °C verlaagd. Door de snelle regelbaarheid van de klimaatregelende tegelvloer BEKOTEC-THERM voldoet de timer aan de eisen volgens het energiebesparingsbeleid (EnEV) van snel regelbare systemen.

  1.1 ER/WL – Kamersensor, radiogestuurd. Kamersensor voor radiogestuurde temperatuurregeling. Het apparaat zendt de actuele kamertemperatuur en de ingestelde waarde via radiosignalen naar de aansluitmodule EAR/WL.
  of:
  1.2 ER – Kamersensor, kabel. Kamersensor voor de bekabelde temperatuurregeling. Het apparaat zendt de actuele kamertemperatuur en de ingestelde waarde naar de aansluitmodule EAR.
  en:
  2.1 EBC – Basismodule „Control“. Basiseenheid voor de werking van de kamerregeling. Op de basismodule “Control” worden zowel de radiogestuurde als de bekabelde aansluitmodules voor kamersensoren aangesloten. Dat maakt ook gemengde installaties en uitbreidingen achteraf eenvoudig. Via de desbetreffende aansluitmodule verzorgt de basismodule de bekabelde kamersensoren met 5 V-laagspanning en stuurt de regelkleppen aan met 230 V-wisselstroom.
  optioneel:
  2.2 EET – Timer. De optionele timer EET is bedoeld voor de tijdgestuurde temperatuurverlaging. Om ze handmatig te programmeren, wordt de timer tijdelijk eraf genomen en na de programmering weer op de basismodule “Control” aangesloten. Tijdens de periodes van de temperatuurverlaging wordt de ingestelde waarde met 4 °C verlaagd. Door de snelle regelbaarheid van de klimaatregelende tegelvloer BEKOTEC-THERM voldoet de timer aan de eisen volgens het energiebesparingsbeleid (EnEV) van snel regelbare systemen.

 • 2.3 EAR/WL – Aansluitmodule, radiogestuurd. Module voor de aansluiting van 2 of 6 ER/WL radiogestuurde kamersensoren. De aansluitmodules kunnen heel eenvoudig door een steekverbinding worden gecombineerd. Op deze manier kunnen het aantal te regelen kamers/ verwarmingsgroepen en de toe te wijzen regelkleppen moeiteloos worden aangepast en uitgebreid. Per kanaal van de aansluitmodule kunnen 4 regelkleppen worden toegewezen. Ook een combinatie met de bekabelde aansluitmodules EAR is mogelijk.
  of:
  2.4 EAR – Aansluitmodule, kabel. Module voor de aansluiting van 2 of 6 bekabelde ER kamersensoren. De aansluitmodules kunnen heel eenvoudig door een steekverbinding worden gecombineerd. Op deze manier kunnen het aantal te regelen kamers/verwarmingsgroepen en de toe te wijzen regelkleppen moeiteloos worden aangepast en uitgebreid. Per kanaal van de aansluitmodule kunnen 4 regelkleppen worden toegewezen. Een combinatie met de radiogestuurde aansluitmodules EAR/WL is mogelijk.
  en:
  3.1 ESA – Regelkleppen. De Schlüter-regelkleppen regelen het debiet van de verschillende terugstroomkleppen van de meergroeps-verdeelunit (één regelklep bedient telkens één verwarmingsgroep). Ze zijn uitgerust met een optische functie-indicatie en een klepaanpassingssysteem. Ze worden gemonteerd door ze gewoon op te steken.

  2.3 EAR/WL – Aansluitmodule, radiogestuurd. Module voor de aansluiting van 2 of 6 ER/WL radiogestuurde kamersensoren. De aansluitmodules kunnen heel eenvoudig door een steekverbinding worden gecombineerd. Op deze manier kunnen het aantal te regelen kamers/ verwarmingsgroepen en de toe te wijzen regelkleppen moeiteloos worden aangepast en uitgebreid. Per kanaal van de aansluitmodule kunnen 4 regelkleppen worden toegewezen. Ook een combinatie met de bekabelde aansluitmodules EAR is mogelijk.
  of:
  2.4 EAR – Aansluitmodule, kabel. Module voor de aansluiting van 2 of 6 bekabelde ER kamersensoren. De aansluitmodules kunnen heel eenvoudig door een steekverbinding worden gecombineerd. Op deze manier kunnen het aantal te regelen kamers/verwarmingsgroepen en de toe te wijzen regelkleppen moeiteloos worden aangepast en uitgebreid. Per kanaal van de aansluitmodule kunnen 4 regelkleppen worden toegewezen. Een combinatie met de radiogestuurde aansluitmodules EAR/WL is mogelijk.
  en:
  3.1 ESA – Regelkleppen. De Schlüter-regelkleppen regelen het debiet van de verschillende terugstroomkleppen van de meergroeps-verdeelunit (één regelklep bedient telkens één verwarmingsgroep). Ze zijn uitgerust met een optische functie-indicatie en een klepaanpassingssysteem. Ze worden gemonteerd door ze gewoon op te steken.

BEKOTEC-THERM leggen


Systeemoplossingen

 

Technische details over het systeem P/PF F F-PS FTS FK FK-PS
Systeemhoogte in mm (incl. DITRA) 57 - 74 36 - 53  36 - 53 36 - 48  25 - 32  25 - 32
Hoogte van noppenplaat in mm 44  23  23 18 + 5  12  12
Dekvloerbedekking in mm 8 - 25 8 - 25 8 - 25 8 - 20  8 - 15  8 - 15
Buisdiameter in mm 16  14  14 | 16 12  10  10
Plaatsingsafstand in mm 75 - 300 75 - 300 75 - 300 50 - 300 50 - 300 50 - 300
Benodigde verwarmingsbuizen in m/m² 13,33 - 3,33 13,33 - 3,33 13,33 - 3,33 20 - 3,33 20 - 3,33 20 - 3,33
Max. verwarmingsvermogen in W/m²
(RT 20°C / VT 40°C)
140 - 40  130 - 40  130 - 40
140 - 40
145 - 30  145 - 30  145 - 30
Max. lengte verwarmingsgroep in m
(RT 20°C / VT 40°C)
47 - 101  54 - 107  57 - 91  47 - 67 
Min. oppervlaktegewicht in kg/m² 57  57  57 52  40  40
Min. dekvloervolume in l/m² 28,5  28,5  28,5 26  20  20
Max. nuttige belasting in kN/m² tot 5  tot 5  tot 5 tot 5  tot 5  tot 5

Meer over BEKOTEC-THERM

 • Downloads

  Bij de downloads vindt u prijslijsten, technische fiches en nog meer informatie voor opdrachtgevers, vakmensen, dealers, architecten en ontwerpers.

  Naar de downloads
 • Verwarmingskringberekening

  Onze verwarmingskringcalculator helpt u bij de planning van de klimaatregelende tegelvloer. Hier kunt u op basis van verschillende parameters de materiaalbehoefte berekenen voor uw individuele project.

  Verwarmingskring berekenen
 • Offertecalculator

  Wat kost Schlüter-BEKOTEC-THERM? Bereken vrijblijvend een overzichtsprijs van uw nieuwe vloerverwarming. Nu de kosten berekenen

Deel