• Dank flachem Aufbau lässt sich die Fußbodenheizung BEKOTEC-THERM im Altbau nachrüsten.

Deel

Een vloerverwarming in een bestaand pand inbouwen

Of het nu gaat om een kerkmonument of een woonhuis uit de jaren 60, Schlüter-BEKOTEC-THERM heeft in talrijke sanerings- en renovatieprojecten bijgedragen aan de modernisering van deze oude gebouwen wat energieverbruik en -gebruik betreft. Door de lage opbouwhoogte en de daarmee samenhangende lage statische belastingen van de vloer, is het systeem ideaal geschikt voor installatie in oude gebouwen.

Dun en licht: de ideale vloerverwarming voor renovatieprojecten in oude gebouwenDe verwarmingsdekvloer is bijzonder dun bij BEKOTEC-THERM-systemen, waardoor de constructie ongewoon licht is en de opbouw uitermate laag. Dat komt met name van pas bij renovaties in oude gebouwen, want daar komt het bij de vloerdikte op elke millimeter aan. Maar ook in de nieuwbouw is een lage constructiehoogte een voordeel, omdat er zo een reserve ontstaat voor een aanvullende contactgeluiddemping.

Ter vergelijking: conventionele vloerverwarmingen hebben een dekvloerdikte van ten minste 45 mm boven de verwarmingsbuizen. Dat betekent een dekvloergewicht van meer dan 130 kg per vierkante meter. Het Schlüter-BEKOTEC-systeem heeft een dunlagige vloerconstructie en de dekvloer steekt slechts 8 mm boven de noppen uit. Een dun resultaat met een besparing van meer dan 50 procent per vierkante meter op het dekvloergewicht!

Isolatie. Verwarming. Dekvloer.

Schlüter®-BEKOTEC-EN 18 FTS kommt auf eine niedrige Höhe von 23 mm.

Schlüter-BEKOTEC-EN 18 FTS is een combinatie van het noppensysteem en contactgeluidisolatie (getest 25 dB) met een dikte van maar 23 mm. Deze combinatie kan rechtstreeks op een draagvaste ondergrond worden gelegd, bijvoorbeeld op beton of een houtconstructie. De verwarmingsbuizen en de dekvloer worden vervolgens in en op de plaat aangebracht.

Een sterk lichtgewicht!

Samen met de benodigde dekvloerbedekking van 8 mm is de Schlüter-BEKOTEC-EN 18 FTS slechts 31 mm dik en het gewicht blijft tot een minimum beperkt: 52 kg/m². Het resultaat is een sterke en tegelijkertijd lichte oplossing, ideaal voor u als opdrachtgever - ook wat de statische belasting betreft. Het leven kan zo eenvoudig zijn...

Meer weten over Schlüter-BEKOTEC-THERM

Dunner kan niet

Schlüter®-BEKOTEC-EN 12 FK baut gerade einmal 12 mm auf - perfekt für Altbau-Sanierungen.

Schlüter-BEKOTEC-EN 12 FK is een dunne noppenplaat met een opbouwhoogte van slechts 12 mm. Door de vorm van de noppen kunnen verwarmingsbuizen met een diameter van 10 mm stevig in de BEKOTEC-EN-12 FK worden ingeklemd.

Samen met de dekvloer, die slechts 8 mm dikker hoeft te zijn dan het noppensysteem, blijft de opbouwhoogte van Schlüter-BEKOTEC-EN 12 FK beperkt tot slechts 20 mm en komt het gewicht niet boven 40 kg/m².

Frezen is overbodig!

De vloerverwarming Schlüter-BEKOTEC-EN 12 FK past perfect wanneer u een renovatie of een sanering overweegt. Een lage statische belasting of een beperkte opbouwhoogte is dankzij Schlüter-BEKOTEC-EN 12 FK geen reden meer om geen efficiënte vloerverwarming te installeren. Vanwege het noppenplaatsysteem is frezen overbodig geworden. Het resultaat: kortere bouwtijden en lagere kosten.

Super sterk!

En ook nog heel mooi. U hoeft niet te twijfelen vanwege de lage opbouwhoogtes van onze dekvloerconstructies: onze vloeren zijn net zo belastbaar als conventionele dekvloeren en kunnen zeer hoge belastingen aan. Wij hebben Schlüter-BEKOTEC bijvoorbeeld al in veel autoshowrooms gelegd. Het feit dat ons systeem een SUV van 3,5 ton kan dragen, moet toch een geruststelling zijn voor uw eigen project, of niet?

 

Energetische renovatie

Vaak stuiten opdrachtgevers bij het opnieuw inrichten van ruimtes, bijvoorbeeld een badkamer, op de vraag: vloerverwarming of radiator? Ook wanneer in de rest van het pand conventionele radiators zijn geplaatst, biedt het Schlüter-BEKOTEC-THERM-systeem de mogelijkheid in individuele ruimtes een nieuwe verwarming te installeren. En wel een kostenbesparende verwarming die ook nog eens energie bespaart en extra ruimte creëert.

Ontwerpers en opdrachtgevers kunnen aangeven of zij tijdens de renovatie in het volledige pand een moderne verwarming willen aanleggen of dat zij bij een doelgerichte renovatie het energieverbuik in individuele ruimtes door middel van een oppervlakteverwarming willen aanpakken. Als de vloer moet worden afgedicht, kan dat met weinig bijkomende kosten worden gedaan door de combinatie van Schlüter-DITRA met Schlüter-KERDI-KEBA.

 • Voorbeeld: barrièrevrije badkamer van Schlüter-Systems

  Barrièrevrije voorbeeldbadkamer van Schlüter-Systems

  Barrierefreies Musterbad mit Schlüter-Produkten

  De Deutsche Gesellschaft für Gerontotechnik (GGT; Duitse vereniging voor gerontotechniek) biedt experts uit industrie, handel en plaatsing alsook geïnteresseerde privépersonen een volledige service voor de doelgroep "50 plussers". In de permanente showroom "Forum voor generaties" laat de GGT in Iserlohn (Duitsland) talrijke mogelijkheden voor barrièrevrij bouwen en wonen zien.

  Deze showroom omvat ook een barrièrevrije badkamer die met producten en oplossingen van Schlüter-Systems is uitgerust. Behalve de inloopdouche met Schlüter-KERDI-LINE, de overstromingsbeveiliging Schlüter-SCHOWERPROFILE-WS en het Schlüter-DECO-SG-profiel waar de douchewand in wordt geplaatst, is hier ook een Schlüter-KERDI-DRAIN-afvoer voor centrale afwatering te zien.

  Voor nog meer comfort in de badkamer worden er vloertegels gelegd die snel kunnen worden verwarmd. Daarom is in de GGT-badkamer ook onze dunne en energiebesparende vloerverwarming Schlüter-BEKOTEC-THERM geïnstalleerd. Aan de hand van een betegeld bankje wordt bovendien de elektrische temperatuurregeling Schlüter-DITRA-HEAT-E gedemonstreerd.

  De wastafel en de daarboven geplaatste spiegel worden met de innovatieve LichtProfielTechniek Schlüter-LIPROTEC elegant verlicht. Als bijzonder hoogtepunt wordt er een Schlüter-KERDI-LINE afvoergoot gebruikt in de wasbak.

  Schlüter-KERDI-BOARD wordt in de hele badkamer als ondergrond voor de tegels gebruikt. De gebruikte tegels zijn afkomstig van Agrob Buchtal.

Ein neues Duscherlebnis: Warme Wandlfliesen in der Dusche mit DITRA-HEAT-E.

Warme tegels tegen de wand en op de vloer in de gerenoveerde badkamer

Ook de elektrische oppervlakteverwarming Schlüter-DITRA-HEAT-E is perfect geschikt voor installatie in bestaande gebouwen. Het systeem dient als aanvulling op het bestaande verwarmingssysteem. Het is een efficiënte oppervlakteverwarming die de tegels voor de wastafel of in de douche verwarmt voor heerlijk warme voeten. Deze dunne vloerverwarming wordt als compleet systeem geleverd met een indrukwekkend lage opbouwhoogte van 5,5 mm en dat is inclusief de afdichting.

Vloerverwarming naderhand installeren: kosten

Met onze kostencalculator berekent u in een handomdraai en geheel vrijblijvend de mogelijke kosten van een BEKOTEC-THERM-vloerverwarming.

Deel

Endlich barfuß über warme Fliesen laufen - dank einer Fußbodenheizung von Schlüter!

Leer ons complete systeem Schlüter®-BEKOTEC-THERM kennen.

Schlüter®-BEKOTEC-THERM