Voordelen van vloerverwarming

Waarom vloerverwarming zo overtuigend is

 • Groot verwarmingsoppervlak, gelijkmatige warmte

  Bij traditionele verwarmingssystemen wordt de warmte verspreid vanuit één kamerzijde, doorgaans vanuit het raam. Dat leidt tot luchtcirculatie met een ongelijkmatige luchttemperatuur. Maar dat is niet het geval bij een oppervlakteverwarming: hier gaat de warmte van een groot oppervlak uit, zodat de ruimte gelijkmatig wordt verwarmd.

 • Mooiere ruimten zonder radiatoren

  Heeft u al eens een mooie radiator gezien?

  Wij ook niet. Uw woonruimten worden er niet alleen mooier op als u het verwarmingssysteem wegwerkt onder de vloer, maar het levert u ook nog eens extra ruimte op die u kunt benutten voor de interieurinrichting – en daar hebt u dagelijks profijt van.

 • Even op adem komen voor mensen met een allergie

  Omdat een oppervlakteverwarming slechts zorgt voor enkele graden verschil met de leefruimte, produceert zij slechts een fractie van de luchtbewegingen die een conventionele verwarming veroorzaakt. Dit betekent dat een vloerverwarming nauwelijks stof doet opwaaien en de ingeademde lucht dus schoner blijft.

  Vloerverwarming is een echte openbaring voor mensen die allergisch zijn voor huisstofmijt: Niet alleen zweven er minder door stofmijt geproduceerde allergenen door de ruimte, want op een droge verwarmde ondergrond is het voor de lastige mijten ook moeilijker om te overleven – vooral in combinatie met een hygiënische, onderhoudsvriendelijke tegelvloer.

 • Complete hygiëne

  Complete hygiëne

  Op een verwarmde vloer drogen vloeistoffen snel uit. Bacteriën, schimmels en mijten krijgen zo geen kans. Als u in uw badkamer of keuken een hygiënische vloer wilt leggen of kinderen in de kruipleeftijd hebt, is een vloerverwarming het verwarmingssysteem dat u zoekt.

 • Energie en geld besparen

  Energie en geld besparen

  Een oppervlakteverwarming heeft in vergelijking met een verwarmingsinstallatie met radiatoren een aanzienlijk lagere watertemperatuur nodig, omdat de vloerverwarming een beduidend groter oppervlak heeft dan een radiator en het temperatuurverschil tussen het verwarmde oppervlak en de leefruimte dus niet zo groot hoeft te zijn om een effectieve kamerverwarming tot stand te brengen. De zogeheten aanvoertemperatuur van het water kan dus ettelijke graden lager zijn – zo bespaart u per graad ca. 2% energie, wat direct effect heeft op uw energiefactuur.

 • Optimaal met tegels en keramiek

  Met vloerbedekkingen van keramische tegels of natuursteen kan een vloerverwarming haar talenten optimaal ontplooien.

  Vanwege hun goede warmtegeleidende vermogen zijn deze materialen bij de planning vanuit economisch en ecologisch oogpunt de eerste keus. Maar het is ook mogelijk om andere door de fabrikant goedgekeurde vloeren als tapijt, pvc of parket te gebruiken.

 • Korte verwerkingstijd mogelijk

  Wie voor een modern verwarmingssysteem als de klimaatregelende tegelvloer Schlüter®-BEKOTEC-THERM kiest, hoeft geen lange verwerkingstijd voor lief te nemen. Door de speciale constructie van de klimaatregelende tegelvloer kunnen de tegels of natuursteen zodra de dekvloer beloopbaar is op de bij het systeem behorende Schlüter®-DITRA 25 mat worden gelegd.

  Lang wachten op het drogen van de dekvloer en de tijdrovende voorbereidende opwarming ervan zijn overbodig. En omdat voor de dunne dekvloer veel minder materiaal wordt gebruikt, kan worden bespaard op gewicht en constructiehoogte en kost de montage aanzienlijk minder tijd.

 • Achteraf te monteren door geringe opbouwhoogte

  Wie tegenwoordig wil renoveren of saneren, kan kiezen voor de voordelen van een moderne vloerverwarming. Voor zulke toepassingen zijn speciaal de varianten Schlüter®-BEKOTEC-EN 18 FTS en Schlüter®-BEKOTEC-EN 12 FK ontwikkeld. Dankzij de bijzonder lage opbouwhoogte en de minimale dekvloermassa is er sprake van een geringe statische belasting. Daarmee kunnen ook oude en als monument aangemerkte gebouwen zonder meer worden gerenoveerd. Extra voordeel: de versterking van de aanwezige dekvloer wordt overbodig. Dat bespaart niet alleen bouwtijd, maar ook kosten, lawaai en rommel.

 • Verhoging van de verkoopwaarde

  Verhoging van de verkoopwaarde

  Een vloerverwarming heeft veel voordelen. Dat weet ook de markt: de economische waarde van onroerend goed met vloerverwarming ligt vaak aanzienlijk hoger dan die van gebouwen die zijn voorzien van radiatoren. De keuze voor een oppervlakteverwarming rendeert dus in meerdere opzichten!

Grootschalige oppervlakteverwarming is de toekomst

Wegens de lage aanvoertemperaturen zijn oppervlakteverwarmingen zeer geschikt voor gebruik met ecologische en hernieuwbare warmtebronnen als warmtepompen of in combinatie met zonnetechniek. En omdat er, anders dan bij traditionele verwarmingssystemen, ook warmte in de bouwmassa wordt ingebracht en aldaar opgeslagen, is de oppervlakteverwarming de meest duurzame oplossing voor goed geïsoleerde huizen met een gelijkmatige binnentemperatuur.

Er bestaat geen behaaglijkere warmte

Deskundigen op het gebied van welzijn weten: de mens ervaart warmte als bijzonder behaaglijk als er geen sprake is van tocht, als de temperatuur van leefruimte en wand- en plafondoppervlakken minimaal van elkaar verschillen en als hoofd en voeten ongeveer even warm zijn.

Als deskundigen op het gebied van oppervlakteverwarming weten wij: een vloerverwarming biedt u al deze voordelen. Omdat er in vergelijking met een eenvoudige radiator een bijzonder groot oppervlak wordt verwarmd, zijn er nauwelijks luchtbewegingen nodig om de warmte te verspreiden. Tegelijkertijd hoeven vloer en wanden niet via de lucht te worden verwarmd, zodat een oppervlakteverwarming met temperatuurverschillen t.o.v. de leefruimte van slechts enkele graden Celsius kan werken. En omdat het temperatuurverschil zo klein is, zult u een vloerverwarming ook in de zomer – met het hoofd koel – als prettig ervaren.

 

Wilt u een ecologische vloerverwarming – dan kunt u bij ons terecht. Wij helpen u graag bij het zoeken naar een deskundige verwerker en adviseren u een installateur voor uw bouwplan.

Verder lezen

Overtuigd?

Maak dan kennis met ons totaalsysteem Schlüter®-BEKOTEC-THERM!

Schlüter®-BEKOTEC-THERM