Veiligheid door scheurvastheid

Gegarandeerd geen scheuren!

Oppervlakteverwarming is ideaal voor ecologisch en zuinig verwarmen. Bij traditionele verwarmingsdekvloeren met keramiek ontstaan evenwel vaak welvingen in de dekvloerconstructie en barstvorming in voegen of zelfs in het keramiek. Met het totaalsysteem Schlüter®-BEKOTEC-THERM heeft Schlüter-Systems een constructie ontwikkeld die deze problemen volledig oplost!

Het gepatenteerde Schlüter®-BEKOTEC systeem voldoet zowel aan verwarmingstechnische als bouwconstructieve eisen. Kern van de BEKOTEC-constructie is de noppenplaat Schlüter®-BEKOTEC-EN. Op deze plaat wordt de cement- of vloeibare dekvloer aangebracht.

Door de noppenstructuur wordt de dunne dekvloer bij het uitharden in het noppenraster van de plaat verdeeld in kleine ‘modules’, waardoor de krimpspanningen in de dekvloer afnemen.

Ontspannen en veilig

Anders dan bij de installatie van een traditionele dekvloer krijgt de dekvloer bij de BEKOTEC-constructie van meet af aan geen gelegenheid om spanningen op te bouwen. Vervormingen aan de randen – ook wel ‘schotelvorming’ genoemd – of zichtbare barsten in de bovenlaag treden op deze manier helemaal niet op.

 • Bekotec-Therm
  Bekotec-Therm
 • Bekotec-Therm
  Bekotec-Therm
 • Bekotec-Therm
  Bekotec-Therm
 • Bekotec-Therm
  Bekotec-Therm

Nu een systeeminstallateur vinden!

Realiseer uw woondroom met één van onze Schlüter-SysteemVerwerkers.

Verder lezen