Toepassing bij oude gebouwen

Voor uw sanerings- of renovatieproject

… heeft Schlüter®-BEKOTEC-THERM meerdere systeemvarianten. Bij ontwerpers en ook met het oog op de bouwkundige constructie scoort het BEKOTEC-THERM systeem met uiterst lage opbouwhoogtes – dus minimaal gewicht – en een zeer korte installatietijd!

Isolatie. Verwarming. Dekvloer. En een sterk lichtgewicht

Bij Schlüter®-BEKOTEC-EN 18 FTS betreft het een slechts 23 mm dikke combinatie van noppenplaat en contactgeluidsisolatie (goedgekeurde 25 dB). Deze combinatie kan rechtstreeks op een belastbare ondergrond worden gelegd: bijvoorbeeld op beton of een houten plafondconstructie. Op de plaat worden vervolgens de verwarmingsbuizen en de dekvloer aangebracht.

Samen met de benodigde dekvloerafdekking van 8 mm komt Schlüter®-BEKOTEC-EN 18 FTS op een totale hoogte van slechts 31 mm en een zo klein mogelijk gewicht van 52 kg/m².

Het resultaat: een sterke lichtgewicht oplossing waarover u zich als ontwerper zult verheugen – ook met het oog op de bouwkundige constructie van uw project. Het leven kan zo eenvoudig zijn ...

Productinformatie

De “dunner-is-niet-mogelijk-oplossing” BEKOTEC-EN 12 FK

Schlüter®-BEKOTEC-EN 12 FK is een noppenplaat met een opbouwhoogte van slechts 12 mm. Met hun inspringende noppen biedt de BEKOTEC-EN-12 FK een veilig houvast voor verwarmingsbuizen met een diameter van 10 mm. Samen met de dekvloer, die de noppen met slechts 8 mm moet bedekken, komt Schlüter®-BEKOTEC-EN 12 FK op een sensationeel lage opbouwhoogte van 20 mm en op een gewicht van 40 kg/m².

And the winner is …

Het vloerverwarmingssysteem Schlüter®-BEKOTEC-EN 12 FK is ook geschikt voor renovatie- en saneringsprojecten waarvoor de meeste andere systemen vanwege hun hoogte of gewicht al lang niet meer in aanmerking komen. Een weinig belastbare bouwkundige constructie of een kleine verticale speelruimte zijn dankzij Schlüter®-BEKOTEC-EN 12 FK geen argumenten meer om af te zien van een efficiënte vloerverwarming.

Vlak en strak!

Laat u niet misleiden door de geringe opbouwhoogte van onze vloerconstructie: ze zijn even belastbaar als traditionele dekvloeren en kunnen zware belastingen aan. Wij hebben al veel garages voorzien van Schlüter®-BEKOTEC. Als u bedenkt dat één enkele SUV 3,5 ton weegt, kunt u dus met een gerust hart uw project plannen. Of niet soms?

Productinformatie

Nu een systeeminstallateur vinden!

Realiseer uw woondroom met één van onze Schlüter-SysteemVerwerkers.

Verder lezen