Soorten vloerverwarming

Elektrisch of warm water?

Vloerverwarmingen zijn oppervlakteverwarmingen. Doorgaans werken ze met warm water dat circuleert in verwarmingsbuizen. Deze worden in of op de dekvloer – maar altijd van buiten onzichtbaar – in de vloerconstructie geïnstalleerd.

Een eigentijdse aanvulling op een warm water vloerverwarming vormen elektrische verwarmingssystemen. Ze bestaan uit verwarmingskabels die in de te verwarmen ruimte direct onder de vloer worden gelegd. Hiermee is een – via een tijdschakelklok aangestuurde – tijdelijke plaatselijke of ook grootschalige verwarming van vloeren mogelijk.

Twijfelt u nog welk van de twee systemen u moet Kiezen? Welk systeem het beste bij u past? Het mooie is: Schlüter-Systems past altijd! Voor maximale flexibiliteit kunnen beide systemen zelfs met elkaar worden gecombineerd – zo vindt u gegarandeerd de meest geschikte paneelverwarming voor uw project.

Advies voor individuele oplossingen

Wij nemen uw persoonlijke situatie als uitgangspunt: Woont u in een nieuwbouwhuis? Renoveert u een oud gebouw? Welke vloerbekleding bent u van plan te leggen? Welk verwarmingssysteem hebt u momenteel? Hierop afgestemd bieden wij u exacte oplossingen aan.

Het maakt niet uit of u vervolgens kiest voor een watervoerende of elektrische vloerverwarming of een combinatie daarvan, onze deskundige Schlüter-System installateurs zijn altijd op de hoogte van de nieuwste bouwtechnische inzichten. Daartoe behoort voor ons de kennis van innovatieve systeemoplossingen – van energiebesparing tot en met wooncomfort. U bent bij ons dus altijd aan het goede adres.

Nu een systeeminstallateur vinden!

Realiseer uw woondroom met één van onze Schlüter-SysteemVerwerkers.

Verder lezen