Dekvloerconstructies voor vloerverwarmingen

De kamerbrede warmteverspreiding maakt vloerverwarming tot het ideale medium voor ecologisch en economisch verwarmen. Maar de praktijk heeft aangetoond dat het moeilijk is zulke totaalconstructies langdurig van schade te vrijwaren. Zo is er bij traditionele verwarmingsdekvloeren vaak sprake van schotelvorming en barstvorming. Dit ligt onder andere aan het feit dat dekvloer en bovenlaag vanwege hun verschillende warmte-uitzettingscoëfficiënt bij temperatuurwisselingen in verschillende mate uitzetten.

De dikte van de dekvloer van conventionele systemen die voldoen aan de geldende normen hebben het verwarmingstechnische nadeel dat er relatief veel warmte-energie naar de grote dekvloermassa wordt geleid en daarin ‘vast blijft zitten’. Deze conventionele vloerverwarming reageert dan ook relatief langzaam op temperatuurveranderingen.

Het totaalsysteem Schlüter®-BEKOTEC-THERM lost deze problemen volledig op en is beschermd als internationaal werkwijze-octrooi.

Daarbij staat de naam “BEKOTEC” voor de Bekleding-Constructie-Techniek en “THERM” voor de verwarmingstechnische onderdelen. Schlüter®-BEKOTEC-THERM is gebaseerd op een dunne dekvloeropbouw die wordt aangebracht op de BEKOTEC noppenplaten en die krimpspanningen van het dekvloeroppervlak in het noppenraster vermindert. Bij gebruik van Schlüter®-DITRA 25, Schlüter®-DITRA-DRAIN 4 of Schlüter®-DITRA-HEAT-E kunnen tegels of natuursteen worden gelegd zodra de dekvloer beloopbaar is. Met de “THERM”-component bieden wij de exact op “BEKOTEC” afgestemde verwarmingstechniek, van verwarmingsbuis tot en met elektronische regeling. De geringe dekvloermassa en de dicht aan de oppervlakte liggende verwarmingsbuizen zorgen voor een snelle reactie van de vloerverwarming. Door de communicerende luchtkanalen van de ontkoppelingsmat Schlüter®-DITRA onder de tegels wordt een gelijkmatige warmteverdeling bereikt. Tegelijkertijd zorgt het gebruik van de beproefde ontkoppelingsmatten ervoor dat de vloer langdurig schadevrij blijft.

Daarmee is Schlüter®-BEKOTEC-THERM een snel reagerende ‘klimaatregelende tegelvloer’ die energiebesparend werkt met zeer lage aanvoertemperaturen. Uiteraard kunnen ook andere vloerbekledingsmaterialen op de BEKOTEC-dekvloer worden gelegd. Schlüter®-BEKOTEC-THERM heeft al jarenlang in binnen- en buitenland zijn waarde bewezen overal waar behoefte is aan een snel bouwproces en ecologische verwarming.

Nu een systeeminstallateur vinden!

Realiseer uw woondroom met één van onze Schlüter-SysteemVerwerkers.

Verder lezen